Danish winter logs

Ons verhaal

Sinds ons bedrijf in 1978 in Odense werd opgericht, doen wij er alles aan om onze klanten de beste houtkachels te bieden die er op de markt zijn, met specifieke aandacht voor design, innovatie en gebruiksvriendelijkheid.

Danish heating ideas

Voor ons gaat het niet alleen om warmte, maar ook om de perfecte vlam, brandend in een designbewust meubelstuk dat in het interieur van de meeste huizen past. De combinatie van Deens design, gewaagde ideeën en oog voor detail heeft Scan doen uitgroeien tot een grote speler op de houtkachelmarkt.

Onze fabriek staat in Denemarken, waar we van begin tot eind controle hebben over de grondstoffen, productie en eindproducten. Zo kunnen we onze klanten vele jaren lang een positieve ervaring garanderen.

Danish design

Denemarken kent een rijke designtraditie en Scan maakt daar deel van uit. Voor het ontwerp van onze kachels werken wij uitsluitend met Deense designers, zodat we zeker zijn van eenheid en de juiste expressie. Je kunt een Scan daardoor altijd herkennen aan de strakke lijnen: een typisch kenmerk van goed Deens design. Daarnaast zit het in onze aard om de lat steeds weer te verleggen: bij elke uitdaging is het doel van onze designers iets nieuws te creëren. Scan heeft hiervoor in de loop der jaren wereldwijd steeds meer erkenning gekregen en we hebben voor ons vakmanschap verschillende designprijzen mogen ontvangen.

Innovatie en het nieuwe denken

Voor Scan is verwarming meer dan een praktische of esthetische kwestie. Wij zien onze kachels als innovatieve meubelstukken die passen bij een moderne leefwijze. Met onze creativiteit, ons oog voor detail en de moed om nieuwe ideeën uit te proberen, zijn wij ons steeds blijven ontwikkelen en zijn we voorlopers op het gebied van gebruiks- en milieuvriendelijkheid. Scan was de eerste die schuifdeuren, ruiten met een hoek van 90° en glazen handgrepen voor inbouwhaarden introduceerde.

Het draait allemaal om de details

Bij Scan concentreren we ons op de details en krijgen zelfs de kleinste dingen onze volle aandacht. Met onze kritische blik en constante zoektocht naar perfectie hebben we revolutionaire vormen en technieken gecreëerd waar onze klanten van profiteren. Door de handgrepen in het design te verwerken en zo het gebruiksgemak te vergroten, hebben we vorm en functie weten te combineren. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van wat wij “smooth finish” noemen.

Uw nieuwe vlam

Genieten van de warmte van een perfecte vlam achter het glas van de kachel is de ultieme vorm van ontspanning en genot. In het ontwerpproces leggen wij de focus altijd op het creëren van een prachtig beeld en het mooiste zicht op de vlam.

Scan wereldwijd

Scan A/S is in handen van de Noorse onderneming Jøtul AS. De Jøtul Group is een van de grootste producenten van houtkachels ter wereld en heeft over de hele werelddochterondernemingen en distributiekanalen, die een belangrijke schakel vormen in de verkoopketen van de producten van Scan.

 

Vind een dealer