Ontsteek de toekomst van het haardcomfort

Met een Jøtul houtkachel met Zensoric technologie kiest u voor een revolutionaire en gebruiksvriendelijke oplossing. Zensoric optimaliseert de luchttoevoer automatisch voor een schonere en efficiëntere verbranding, en de bescherming van het milieu én uw portemonnee. Bovendien minimaliseert het systeem de hoeveelheid roet op het glas van de houtkachel!

Of u nu een passie hebt voor duurzaamheid of gewoon op zoek bent naar gezellige Deense "hygge" voor de kachel, Zensoric is de toekomst van houtgestookt comfort.

Zie de Scan Zensoric technologie in actie

Ontdek de Zensoric technologie

Zensoric is een geavanceerde automatische luchtregeling die is ontwikkeld om de verbranding te optimaliseren en de bediening van houtkachels te vereenvoudigen. Omdat de kachel is ontworpen om foutief gebruik te voorkomen, wordt uw kachel nog efficiënter, duurzamer en gebruiksvriendelijker. Het systeem heeft een sensor die de temperatuur in de houtkachel bewaakt en de luchtstroom snel aanpast aan veranderingen in de conditie van het brandhout om zo het verbrandingsproces te optimaliseren. Dit vermindert de mate van energieverspilling en verbetert de prestaties van de houtkachel.

Zwarte houtkachel Scan 67 met eiken handgrepen voor een beige geruit behang met vuur in de schouw

Voordelen van Scan powered by Zensoric

Consistente warmte

A black flame icon
A white flame icon

Zensoric reguleert de luchtstroom voor een efficiënte verbranding, het vasthouden van een stabiele warmte en een langere brandhaard.

Minder emissie

A black tree icon
A white tree icon

Zensoric optimaliseert de verbranding, met een aanzienlijk lagere emissie als gevolg.

Glashelder glas

A black clean window icon
A white clean window icon

Het luchtreinigingssysteem houdt het glas schoon en staat garant voor een duidelijk zicht op het vuur.

Ontdek de Scan 67-serie met Zensoric

Scan 67 omvat een serie houtkachels waarbij we speciaal de nadruk hebben gelegd op het behoud van het Deense designerfgoed van Scan stoves. Het resultaat is een slanke en fraaie serie houtkachels in een industrieel design, waarbij de karakteristieke D-vorm, de scheidslijnen en het raakvlak van kachel en vloer goed doordachte designdetails vormen.

De serie heeft de slimme Zensoric-technologie voor luchtregeling, die een revolutie betekent voor de manier waarop u uw houtkachel stookt. De technologie regelt de luchtstromen optimaal. U kunt simpelweg achterover leunen om door de grote panoramadeur te genieten van de dansende vlammen.

Productafbeelding van ronde zwarte houtkachel Scan 67-1300 met grote gebogen glazen deur

Scan 67 1300 met Zensoric

De Scan 67 1300 is een ronde kachel in een functioneel Deens design, die met een platte achterkant mar weinig ruimte inneemt. Zensoric zorgt voor de luchtregeling: goed voor het milieu en voor het houtverbruik.

De wetenschap achter Zensoric luchtregeling

Moderne houtkachels worden speciaal ontworpen voor een hoog rendement en lage emissies. In een houtkachel wordt de verbranding vooral beïnvloed door de totale hoeveelheid lucht en de luchtverdeling. Zensoric laat dit niet aan het toeval over, maar gebruikt een sensor om de temperatuur te controleren, zodat op precies op het juiste moment de juiste hoeveelheid zuurstof kan worden geleverd.

Vrouw met haartopje zit voor een zwarte Scan 67 houtkachel met een pc op schoot en een bril in haar hand

Veranderingen in temperatuur zijn indicatoren voor de verbrandingsfasen die de verbrandingslucht reguleren.

 • Ontsteking:
  Tijdens de ontsteking zorgt Zensoric voor een boost van lucht om het vuur snel te starten.
 • Hoofdverbranding:
  In de hoofdverbrandingsfase wordt de hoeveelheid ontstekingslucht, secundaire lucht en de luchtreiniging verminderd. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid tertiaire lucht verhoogd. Dit is om het zuurstofniveau constant te houden en overmatige verbranding te voorkomen.
 • Uitbranden:
  Zensoric verhoogt de ontstekingsluchtstroom als het vuur dooft. Dit zorgt voor een efficiënt uitbranden en vermindert de hoeveelheid as die achterblijft in de verbrandingskamer.    

Zensoric regelt deze factoren voor een schone verbranding, wat best lastig is bij een handmatig bediende houtkachel. Zensoric bewaakt de temperatuurniveaus constant en stemt de zuurstoftoevoer af voor optimale prestaties en een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Kleine houtkachel Scan 67-1000 in een licht Scandinavisch keukeninterieur
Scan 67-1000 is een kleine houtkachel - functioneel en esthetisch aantrekkelijk

Power Management voor Zensoric

Zensoric wordt aangestuurd door een kleine motor om de luchtstroom nauwkeurig te regelen via een geavanceerde sensortechnologie.

Detailafbeelding van Scan 67 houtkachel met USB-C poort aan de achterkant

De motor wordt aangedreven door een oplaadbare batterij die eenvoudig kan worden opgeladen via de USB-C-aansluiting met behulp van een mobiele oplader of een powerbank.

De aansluiting voor de lader zit handig onderaan de voorkant van de houtkachel.

Volledig opladen voor eerste gebruik duurt slechts 2-3 uur en het systeem behoudt zijn kracht gedurende het hele stookseizoen. Laad Zensoric aan het einde van ieder stookseizoen op om zeker te zijn van optimale prestaties.

In geval van een laag vermogen of sensorstoring schakelt de houtkachel naadloos over op een veilige handmatige bedieningsstand, zodat u de houtkachel handmatig kunt bedienen.

Dit veelzijdige en zelfvoorzienende systeem verbetert de ervaring van het verbranden van hout echt en biedt bovendien zowel gemak als efficiëntie.

Eenvoudige bediening

Zensoric verandert de manier waarop u uw houtkachel bedient voorgoed en is daarmee even eenvoudig als baanbrekend. Deze innovatieve houtkachel doet het allemaal en geeft het zelfs aan als het tijd is om meer houtblokken toe te voegen. Zensoric staat garant voor een optimale schone verbranding en is de toekomst voor eenvoudige, efficiënte houtgestookte warmte.

Houtkachel met Scan 67 ontluchter die een groen signaal geeft als je hout toevoegt

Klaar voor gebruik?

Open de deur en controleer of het signaal groen brandt ter bevestiging dat uw houtkachel klaar is voor gebruik.

Close-up van zwarte ronde houtkachel Scan 67 met vlammen voor muur met beige geruit behang

Stapelen en ontsteken

Gebruik de "top-down" methode om uw brandhaard op te bouwen. Steek het vuur aan en sluit de deur.

Zorg dat u droog hout gebruikt.

Houtkachel Scan 67-1300 door geïntegreerde boekenkast in licht Scandinavisch interieur

Ontspan en wacht

Na het ontsteken, regelt Zensoric alles. De houtkachel geeft een lichtsignaal af als het tijd is om meer brandhout toe te voegen.

Pas de warmte op maat aan – met Zensoric

Detailafbeelding van luchtregeling op Scan 67 houtkachel in een licht interieur

De Zensoric luchtregeling doet praktisch alles voor u, maar u kunt handmatig aanpassingen doorvoeren aan uw verwarmingsvoorkeur met behulp van de knop voor luchtregeling.

De knop zit handig onder de deur en zorgt voor flexibele aanpassingen en een aangename verwarmingservaring.

De knop heeft vijf instellingen om de luchttoevoer te regelen, zodat u de warmte en vlam eenvoudig naar wens kunt aanpassen. Zensoric blijft verbeteren om te zorgen dat de luchtstroom de schoonste verbranding bereikt.

De houtkachel vermijdt een ander veel voorkomend probleem, namelijk roet op het glas.

Productafbeelding van hoge ronde zwarte houtkachel Scan 67-1600 met grote gebogen glazen deur

Scan 67 1600 met Zensoric

De Scan 67 1600 is een smalle houtkachel met slimme details. Een schoon brandende kachel met de Zensoric-technologie, die een optimale verbranding regelt: goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Zensoric – maakt het reinigen van haardglas een fluitje van een cent

Zelfreinigend glas op een houtkachel klinkt misschien te mooi om waar te zijn. De Zensoric luchtregeling past de juiste verdeling van de ruitzuiveringslucht continu aan gedurende de gehele verbrandingscyclus.

Het werkt door precies de juiste hoeveelheid lucht op het juiste moment langs de binnenkant van het glas te leiden, zodat het glas schoon blijft.

Houtkachel met D-form Scan 67 vanaf de zijkant in een licht Scandinavisch interieur
Portrait of man with brown hair and blue eyes, wearing a white shirt

De focus ligt op het bereiken van lage emissies en een milieuvriendelijke houtkachel, gedurende de gehele gebruiksperiode.

Brian Steen Ørum, Research & development manager

Ontdek de toekomst van houtgestookt comfort met Jøtul Zensoric technologie. Bezoek onze winkel en bewonder de Jøtul houtkachels voor een schonere, efficiëntere en probleemloze warmte van houtkachels. Ontsteek de toekomst van haardcomfort met Zensoric en Jøtul F 170 houtkachels.

Wit logo Zensoric met pictogram dat de luchtstroom weergeeft

DE VOORDELEN ZIJN TALRIJK:

 • Geen handmatige aanpassingen nodig:
  Zensoric zorgt automatisch voor de nodige aanpassingen.
 • Schoner glas:
  Het luchtreinigingssysteem en de automatische luchtregeling houden het glas van de houtkachel helder.
 • Lagere emissies:
  Zensoric zorgt voor een betere gasverbranding en vermindert schadelijke emissies.
 • Langere brandtijd:
  Genieten van langere perioden tussen het toevoegen van brandhout.
 • Stabiliteit en warmte:
  Zensoric handhaaft een stabiele en consistente warmteafgifte.
 • Minder as:
  Optimale verbranding leidt tot minder as.
 • Eenvoud:
  Zensoric maakt het gebruik van uw houtkachel makkelijker.