Scan beach danish

FAQ - Veel Gestelde Vragen

We geven u de antwoorden op onze meest gestelde vragen.

Hoeveel vierkante meter kan een houtkachel verwarmen?

Houtkachels worden getest op een specifiek kW-vermogen. 1 kW kan 10-20 m² verwarmen in een huis met normale isolatie. Alle houtkachels werken ook uitstekend als de kachel hoger of lager staat dan het geteste vermogen. Het kW-vermogen verschilt per model en vindt u onder Producten -> Technische informatie.

Wat moet ik weten wanneer ik een houtkachel installeer?

Als huiseigenaar dient u ervoor te zorgen dat de installatie en plaatsing worden uitgevoerd conform de nationale en lokale bouwverordeningen alsmede de informatie in de installatie- en gebruikershandleiding.

De installatie van een nieuwe haard moet bij het lokale schoorsteenvegerbedrijf en/of de bouwinstanties worden geregistreerd (leef altijd de regels in uw land na).

We adviseren u de installatie te laten uitvoeren door een erkende Scan-installateur, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw kachel goed en veilig wordt geïnstalleerd.

Waarom is de vloer belangrijk?

Als een houtkachel op een brandbare vloer wordt geplaatst, is een voldoende grote plaat van niet-brandbaar materiaal (staal, leisteen, glas of tegels) vereist. Het is erg belangrijk dat de vloerplaat voldoet aan de wettelijke eisen, zowel wat betreft isolatie als afmetingen. Uw lokale dealer kan u helpen bij het vinden van de juiste vloerplaat.

Waar zijn de modellen te zien?

Al onze houtkachels worden verkocht bij erkende dealers. Hier kunt u de verschillende modellen bekijken en krijgt u uitgebreide informatie over de producten en prijzen.

Welke schoorsteen heb ik nodig?

U kunt de houtkachel aansluiten op een stalen schoorsteen of een gemetselde schoorsteen. Zie de installatie- en gebruikershandleiding voor de vereiste afmetingen van de schoorsteen en schoorsteentrek voor elk model.

Hoeveel kachelmodellen zijn er?

Onder Producten vindt u een aantal productseries. Enkele van deze zijn verkrijgbaar met verschillende randen, zijkanten en voetstukken, en met of zonder zijruiten. Zo kunt u uw persoonlijke kachel samenstellen die perfect bij uw huis past.

Wat is het nominaal vermogen?

Het nominaal vermogen wordt gebruikt voor verwarming berekeningen . De nominale prestaties is het gemiddelde vermogen die u verkrijgt wanneer u de aanwijzingen in de handleiding van de kachel opvolgd.

Hoe groot moet de afstand tot brandbare materialen zijn?

Met behulp van tests wordt de minimale afstand tot brandbare materialen gemeten. Deze afstand verschilt per kachel en staat vermeld in de installatiehandleiding. U dient echter ook altijd te controleren of de nationale regelgeving een minimale afstand voorschrijft.

Wordt er garantie gegeven op de producten van Scan?

Onze goedkeuring garandeert dat uw houtkachel uitvoerig getest en gecontroleerd is. Alle producten zijn getest op veiligheid en functionaliteit.

Daarom geven wij altijd een garantie van vijf jaar (exclusief slijtageonderdelen). U kunt bij erkende Scan-dealers terecht voor meer technische informatie over installatie, service, etc.

Wat zijn de voordelen van convectie en speksteen?

Een houtkachel met convectie zorgt voor een goede luchtcirculatie rond de kachel en daarmee voor een betere warmteverdeling in de hele ruimte. Speksteen houdt warmte vast en garandeert een constante, aanhoudende warmte, zelfs nadat het vuur is gedoofd.

Wat is The Swan?

Een aantal van onze producten voert het officiële Noord-Europese eco-label The Swan.

Dit eco-label garandeert dat het product behoort tot de schoonste verbrandingsproducten die er op de markt zijn en kwalitatief hoogwaardig is. Hout is een duurzame energiebron en de verbranding in een schoon brandende kachel is zo efficiënt dat de uitstoot niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Dit komt omdat de CO2 die tijdens de verbranding geproduceerd wordt niet boven de hoeveelheid uitkomt die door de groei van nieuwe bomen wordt geabsorbeerd. Een schoon brandende kachel maakt maximaal gebruik van de energie in het hout en heeft een minimale uitstoot.

The Swan stelt bovendien een aantal eisen aan de fabrikanten, wat uw garantie is dat er tijdens het productieproces rekening is gehouden met het milieu. Er worden geen giftige zware metalen gebruikt voor de oppervlaktebehandeling, bovendien moet de uitstoot aan strenge voorwaarden voldoen.

Kijk voor meer informatie op: www.ecolabel.dk