Witte woonkamer met zwarte inzethaard Scan 5003 FR met glas rechts en

Inbouwhaard – Welk type haard moet ik kiezen?

Een moderne haard kenmerkt zich vaak door strakke lijnen en een zo groot mogelijk zicht op de vlammen - een perfecte blikvanger in uw woonkamer. Het wordt niet langer gebruikt als de belangrijkste verwarmingsbron van uw huis, maar als aanvulling om de stookkosten te verlagen en warme en gezellige avonden te creëren. Om het juiste ontwerp, de juiste maat en look voor uw toekomstige haard te vinden, is het belangrijk om na te denken over hoe deze bij uw dromen EN uw leefruimte past.

In de muur ingebouwde haard

Veel mensen willen een «haard in de pijp» - een inbouwhaard die is geïntegreerd in de bestaande pijp of vlak op de wand in de brandmuur – een minimalistische constructie met strakke en scherpere lijnen die ook op de vloer veel minder ruimte inneemt. Helaas is er een aantal bouwtechnische regels waar je rekening mee moet houden en die maken dat je een beetje innovatief moet denken om deze oplossing te kunnen realiseren. Een bestaande pijp of schoorsteen wordt gezien als een dragende constructie in de woning, hetgeen inhoudt dat het noch toegestaan, noch mogelijk is om er delen van te verwijderen.

Twee blonde vrouwen, productontwerpers Halskov en Dalsgaard, staan ​​naast een zwart glazen inzethaard Scan 1006
Deze serie zijn ontworpen door het duo Halskov & Dalsgaard

Om de zuivere uitstraling van een inbouwhaard, die in de pijp is geïntegreerd, te realiseren, wordt de inbouwhaard daarom vóór of aan een van de zijkanten van de pijp geïnstalleerd. Je kunt ook de naburige ruimte achter de muur benutten, of simpelweg de volledige muur, van vloer tot plafond, uitbouwen, zodat deze in lijn ligt met de pijp.

De discrete en exclusieve serie inbouwhaarden hebben een deur van zwart glas. De glazen handgreep perfectioneert het design en de strakke lijnen en blijft aangenaam koel tijdens het stoken. Op één punt verschillen de modellen van elkaar. Bij de verschillende inzethaarden is het frame dat zicht op de vlammen biedt breder. De inbouwhaarden zorgen voor optimale verspreiding van de warmte en geven over de hele breedte zicht op de vlammen.

Deze inbouwhaarden zijn perfect als u een nieuwe haard in een bestaande open haard wilt installeren. De grootte is afgestemd op de afmetingen van de open standaardhaarden van weleer, zodat de installatie zo eenvoudig mogelijk is. U kunt ook lijsten voor rond de inbouwhaard bestellen, die helemaal op uw wensen zijn afgestemd.


Hoekhaard

Een hoekhaard kan worden ingebouwd in een hoek en zo een knus hoekje in de kamer creëren, of u kunt hem in een buitenhoek monteren. Veel mensen willen een haard met goed zicht, maar tegelijkertijd mag hij niet teveel ruimte innemen.

Een groot aantal van de inbouwhaarden van Scan stoves heeft aan meerdere zijden glas en is daarom ook uitstekend geschikt voor inbouw in een buitenhoek, zodat u het vuur vanaf meer plaatsen in de kamer kunt zien. Bij deze oplossingen wordt de nieuwe haard ofwel naast de pijp gebouwd, ofwel men gebruikt de ruimte aan de achterkant om de eigenlijke inbouwhaard een plaats te geven.

Smalle hoekhaard - Scan 1008

Hoge en smalle inbouwhaard Scan 1008 voor hoek met glas aan twee kanten en zwart glazen frame in een moderne witte woonkamer met een donkere vloer en ijskoude winter buiten
De Scan 1008 is een smalle hoekhaard

De inbouwhaard Scan 1008 geeft de woonkamer een exclusieve en moderne, Scandinavische uitstraling. Deze inbouwhaard kan worden ingebouwd in de door uzelf ontworpen droomhaard en is met name handig voor installatie in een buitenhoek.

Het glas in de deur is gebogen en het zicht dat u hebt op de vlammen wordt in het geheel niet belemmerd door voegen. In de echte Deense designtraditie zijn de handgreep, de bedieningsmechanismen en alle technische details op elegante wijze in de kachel verborgen en dat resulteert in een strakke en fraaie uitstraling. Over alle details is nagedacht – zelfs het verwijderen van as is dankzij een ingebouwde aslade heel eenvoudig.

Hoge en smalle inzethaard Scan 1008 voor hoek met glas aan twee zijden en zwart glazen frame
Scan 1008

Medium hoekhaard – Scan 5003

Deze inbouwhaarden zijn perfect als u een nieuwe haard in een bestaande open haard wilt installeren. De grootte is afgestemd op de afmetingen van de open standaardhaarden van weleer, zodat de installatie zo eenvoudig mogelijk is. U kunt ook lijsten voor rond de inbouwhaard bestellen, die helemaal op uw wensen zijn afgestemd.

Inbouwhaard met glas aan twee kanten Scan 5003 in een witte moderne woonkamer met grijze bank en zwarte meubels
Scan 5003 FR

Met zijn eenvoudige en strakke design passen deze hoekhaarden in de meeste woningen. De inbouwhaarden hebben glas aan twee zijden. U kunt zelf kiezen of u glas aan de voorkant en aan de rechter- of linkerkant wilt. Ze zijn geschikt om op een hoek te worden gemonteerd.

U kunt ook extra warmtevasthoudende stenen in de inbouwhaard installeren. Deze worden verborgen in de bovenste kamer en geven extra warmte af tot wel 12 uur na invoer van het laatste blok hout.

Rechthoekige inzethaard in zwart staal Scan 5003 met glas aan twee zijden en handgreep in geborsteld staal

De extra grote hoekhaard - Scan 5004

Grote witte schouw met zwarte inzethaard Scan 5004 met hefdeur en glas aan twee zijden, midden in de witte woonkamer gelegen met grote raampartij met spar en bank daarachter
Scan 5004 FR

De Scan 5004 is een grote inbouwhaard met glas aan twee zijden: aan de voorzijde en linkerzijde of aan de voorzijde en de rechterzijde. Een fraaie liftdeur met soft close-systeem zorgt ervoor dat de deur geluidloos en elegant sluit.

De inbouwhaard heeft een lichte en prachtige verbrandingskamer, wat voor een extra delicaat vlambeeld zorgt. Als aanvulling kunt u de inbouwhaard voorzien van extra warmtevasthoudende stenen, die in de bovenste kamer worden verborgen en tot wel 12 uur na het invoeren van het laatste houtblok warmte afgeven.

Grote witte schouw met zwarte inzethaard Scan 5004 met hefdeur en glas aan twee zijden, midden in de witte woonkamer gelegen met grote raampartij met bank en spijlen achter

Inbouwkachel als ruimtescheider

Een haard kan een grote kamer in tweeën delen, dienstdoen als fraaie blikvanger en gezelligheid en warmte in twee ruimten tegelijk creëren. Wat zou u ervan zeggen als een kachel met glas aan drie zijden zowel de zithoek als de eetkamer zou verlichten – of wellicht de keuken en de kamer tegelijkertijd in een aangename gloed van vlammen zou laten baden?

Witte woonkamer met bamboe bank en een paarse muur met open haard op kopwand en inzethaard Scan 5004 FRL met glas aan drie zijden

De inbouwhaard Scan 5004 FRL wordt de nieuwe blikvanger in uw woonkamer. Hij heeft een handige liftdeur met glas aan drie zijden. De lichte brandplaten presenteren de vlammen over 180 graden. De inbouwhaard is voorzien van een soft close-systeem, waardoor de deur geluidloos sluit, tot en met de laatste millimeters aan toe. De grote verbrandingskamer biedt ruimte aan houtblokken tot wel 40 cm.

Als aanvulling kunt u deze inbouwhaard van extra warmtevasthoudende stenen voorzien, die in de bovenste kamer worden verborgen en tot wel 12 uur na het invoeren van het laatste houtblok warmte afgeven.

Rectangular fireplace insert in black steel Scan 5004 with lift-up door and glass on three sides and handle in brushed steel

Een donkerharige vrouw en een blonde man staan ​​aan een hoge tafel en worden geholpen door een donkerharige verkoper in een winkel

Onze haardenexperts helpen u

Er moeten heel wat beslissingen worden genomen bij het bouwen van een haard. Scan stoves heeft een netwerk van vakhandelaren, die deskundig zijn op het gebied van het vinden van de juiste hoeveelheid warmte en de juiste inbouwhaard, die adviezen en tips geven en die een ruime ervaring hebben met hoe je een haard bouwt. Maak ook gebruik van een van onze dealers. Om mee te sparren, voor het design of voor het gehele karwei via het "Project Nieuwe haard".