Scan header 2500x1670

Voordat u een houtkachel aanschaft

Voor de meeste mensen is een houtkachel een grote investering die vele jaren moet meegaan. Het is dan ook belangrijk eerst de omstandigheden in uw huis te controleren voordat u een keuze maakt.

SCHOORSTEEN

Als uw huis geen schoorsteen heeft, doet u er goed aan bij de dealer te vragen of het mogelijk is een schoorsteen te krijgen die bij uw huis past. Als uw huis al wel een schoorsteen heeft, is het van belang dat u laat nakijken of deze nog naar behoren werkt.

INSTALLATIE

De erkende Scan-dealer helpt u graag met de installatie. Het opvolgen van het advies van uw dealer wordt ten zeerste aangeraden. Als u de installatie zelf wilt uitvoeren, dient u er zeker van te zijn dat u dit veilig en naar behoren kunt doen.

FORMAAT 

Het is van belang dat het formaat van de houtkachel past bij de ruimte die verwarmd moet worden. Een te grote kachel kan voor net zoveel problemen zorgen als een te kleine.

RUIMTE VRIJHOUDEN

Houd rekening met de voorschriften omtrent de vloerbedekking en het vrijhouden van ruimte rondom brandbare materialen. De erkende Scan-dealer adviseert u graag over de voorschriften.

GOEDGEKEURD

Een houtkachel moet veilig in gebruik, makkelijk te bedienen en milieuvriendelijk zijn.

Aan hoe meer eisen een kachel voldoet, hoe beter aan deze criteria wordt voldaan. Het is dus het best als de kachel niet uitsluitend aan de nationale normen en voorschriften voldoet.