Zwarte ronde houtkachel in een witte keuken met een rustieke tafel en rode stoelen

Verbranding

Een van onze doelstellingen is het ontwikkelen van houtkachels met een schoner en zuiniger verbrandingssysteem dan alle andere producten. U kunt dus met een gerust geweten van het vuur van uw Scan-kachel genieten. Lees hier meer over verbranding.

VENTILATIE/GESLOTEN VERBRANDING

Er zijn twee soorten luchttoevoer:

  1. Lucht die van buitenaf de ruimte binnenkomt
  2. Externe verbrandingslucht die direct naar de verbrandingskamer van de kachel wordt geleid (gesloten verbranding)

U kunt frisse lucht via een ventilatiekanaal direct van buitenaf de ruimte binnenleiden, zodat u geen raam open hoeft te zetten en het binnen niet tocht of koud wordt. Dit ververst de lucht die tijdens de verbranding is gebruikt. De ventilatiepijp kan aan de achterkant van de kachel worden bevestigd of onder de verbrandingskamer.

De meeste Scan-modellen kunnen worden uitgerust met dit type luchttoevoer, ook na installatie.

In goed geïsoleerde huizen is het handig om de lucht direct van buiten de verbrandingskamer in te laten stromen (oftewel gesloten verbranding). Dit is vooral van belang voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem of een afzuigkap in de buurt van de plek waar de kachel is geïnstalleerd.

De meeste Scan-modellen kunnen worden uitgerust met een externe luchttoevoer achter op de kachel of in de bodem. De meeste modellen worden in de fabriek al uitgerust met een mogelijkheid voor gesloten verbranding, bij andere moet u deze als een extra accessoire bestellen.

WAT IS SCHONE VERBRANDING?

Schone verbranding houdt in dat de kachel beschikt over een duaal verbrandingssysteem waarbij tot wel 90% van de rookgassen en deeltjes die zich in de rook bevinden, wordt omgezet in warmte. Dit beperkt de rookuitstoot omdat de kachel de energie gebruikt om warmte te genereren in plaats van rook. 

SCHONE VERBRANDING – EEN UNIEK VERBRANDINGSSYSTEEM

Het ver ontwikkelde Clean Burn-verbrandingssysteem garandeert dat onze houtkachels gebruikmaken van de beste technologie en de nieuwe norm vormen voor een hoog rendement, een lage CO2-uitstoot en een laag houtverbruik. Hieronder ziet u hoe het Clean Burn-verbrandingssysteem met dubbel rookafvoersysteem werkt in een van onze modellen.