Zwart-witfoto van de handen van een man aan een tafel en tekenend op schetsen van een Scan 87 houtkachel

De designers achter de moderne haarden en houtkachels van Scan stoves

“Deens design” is een van de kernwaarden bij Scan stoves en we zijn eigenlijk altijd bezig met vernieuwing en innovatie. Om voorop te lopen in een branche met verwarmende interieuronderdelen heb je de visie en passie nodig van de allerbeste designers. Designers die oog hebben voor de trends van morgen, die inspirerende designelementen creëren en bij wie de functionaliteit en de gebruiker centraal staan. Designers die wel klaar zijn voor uitdagingen.

Verwarmend Deens design

Om een vormgeving te waarborgen met die typisch Deense strakke lijnen die zo kenmerkend zijn voor een haard of kachel van Scan wordt het design voor onze ingebouwde haarden en houtkachels volledig gecreëerd door Deense designers. De eigen productontwikkelaars van Scan stoves zorgen voor een stooktechniek die helemaal aansluit bij de echte Scan-kwaliteit en voor het prachtige vlammenbeeld waar we als producent van kachels en haarden altijd voor gaan.

Drie foto's, van een Deens zandstrand met stro vooraan en zee erachter, sintels van een vuur en een vrouw in een witte trui met een roze kopje

Bij elkaar opgeteld levert dat inbouwkachels en kachels met een bekroond design op met hypermoderne stooktechnologie. Deze onverslaanbare combinatie zie je terug in al onze schoon brandende producten. Of je nu op zoek bent naar een ingebouwde haard, een houtkachel of een speksteenkachel, één ding staat vast: het idee en de filosofie achter het design en de functionaliteit zijn altijd volledig doordacht.

De designers achter de moderne haard met het design van Scan

Maar wie zijn die creatievelingen die schuilgaan achter veel van onze designsuccessen?
We zullen ze kort aan je voorstellen:

Twee mannen van middelbare leeftijd in een lichte fabrieksruimte, de ene leunend tegen een zwarte open haard Scan 68 en de andere zittend op een kruk

Harrit & Sørensen

Designstudio Harrit & Sørensen is opgericht door Thomas Harrit en Nicolai Sørensen. De studio kent een lange en sterke geschiedenis. Hij biedt wereldwijd zijn diensten aan voor productontwikkeling op diverse terreinen en is al meerdere keren in de prijzen gevallen. Het eerste productsucces was de KNAX kapstok en hoedenplank die inmiddels wereldwijd verkrijgbaar is.

Hun filosofie is dat een design ook een verschil moet maken. Bij hun creaties hebben ze het hele plaatje voor ogen: De hele mens. Het individuele product als één geheel. De productlijn als één eenheid. Het concept tussen het idee en de identiteit van het bedrijf.

Harrit & Sørensen heeft in de loop der jaren een aantal houtkachels van Scan stoves vormgegeven. Bij die samenwerking met ons hebben ze onder andere de “Build it award” en “Red dot design award” in de wacht gesleept.

De Scan 66-serie

De inspiratie voor Scan 66 komt uit de natuur.  De organische vorm van de kachel vormt één fraai geheel rond de vlammen.

Harrit & Sørensen

De Scan 66-serie was een echte innovatie binnen de branche met het eivormige design en fraaie details in het glas.

Witte open haard Scan 66 met vierkante stands in een witte slaapkamer met grote ramen bij een bed

De Scan 68-serie

Als designers zijn we dol op de ellipsvorm van de Scan 68. Daardoor trekt de kachel niet te veel de aandacht, maar gaat ze gewoon mooi op in de omgeving.

Harrit & Sørensen

De Scan 68-serie is een echte publiekslieveling geworden en is wereldwijd een van de echte bestsellers van Scan. De voorloper Scan 58 wist voor het innovatieve design ook de pretentieuze Red Dot Design Award in de wacht te slepen.

Zwarte haard Scan 68 brandend in een witte kamer met een cognackleurige stoel en een pallettafel ernaast

De Scan 85-serie

Scan 85 is onze eerste houtkachel waarbij voor het design is gefocust op de verbrandingskamer. Vlammen zijn ook niet vierkant. Daarom is de verbrandingskamer ontworpen als een holte die de dansende vlammen omarmt.

Harrit & Sørensen

Met het innovatieve design voor de Scan 85-kachel wilde men het vuur en de vlammen vrij en onverstoord in beeld brengen. De nieuw ontwikkelde technologie voor de deur van de serie was met zijn vorm én functie een echte verrassing en kreeg ook de Red Dot Design Award in 2011.

Grote witte houtkachel Scan 85 met zilverkleurige handgrepen staat in een ruige fabriekswoonkamer met lichte leren bank en poef

Ingebouwde haard met een esthetische uitstraling

Twee vrouwen staan ​​bij een zwarte inzethaard met vlammen Scan 1006 verzonken in de muur

Halskov & Dalsgaard Design

Halskov & Dalsgaard DesignChristina Halskov en Hanne Dalsgaard gaven eerder leiding aan de bekroonde designstudio waar ze allebei probeerden om innovatief denken en de unieke traditie van het Scandinavische design samen te brengen om op die manier alledaagse voorwerpen om te zetten naar designobjecten. Tegenwoordig hebben ze allebei een eigen productdesignstudio en behoren ze tot de nestoren binnen de Deense scene voor design en architectuur.

Halskov & Dalsgaard hebben onze Scan 1000-serie gecreëerd. De inbouwkachels behoorden tot de eerste in de branche met een handgreep van glas, op dat moment een absoluut unieke innovatie binnen de markt. Sindsdien is de serie meerdere keren doorontwikkeld en het resultaat is een serie met een zacht, functioneel en discreet design, kenmerkend voor de Deense designtraditie.

Met de nadruk op esthetiek en innovatie gecombineerd met functionaliteit is het resultaat een feminien ontwerp met een discrete esthetiek en een fraaie deur van zwart glas.

Zwarte inzethaard met vlammen Scan 1005 verzonken in de muur in een witte woonkamer met grote ramen

We willen een design creëren dat zorgt voor een langere levensduur en we zijn altijd nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de wereld.” “Het ziet er - met en zonder vuur - licht en fraai uit.

Halskov & Dalsgaard 

Houtkachel met goed zicht op de vlammen

Man van middelbare leeftijd in hooggesloten trui ontwerper Niels Kjeldsen toont glazen handgrepen voor open haard Scan 87

Niels Kjeldsen Design

Niels Kjeldsen Design heeft zich gespecialiseerd in branding en productdesign en heeft bekende designprijzen in de wacht gesleept als de “Red Dot Design Award”, de “Dansk Design Pris” en de “Formland Pris”. Het design wordt gekenmerkt door veel functionaliteit en eenvoud en tussen de referenties van de studio staan bekende bedrijven als Stelton, Bang & Olufsen, Samsung, Carlsberg, Bosch en Georg Jensen - en nu dus ook Scan. 

En sindsdien is er ook een serie gebaseerd op hetzelfde sterke ontwerp - de Scan 67-serie. Deze bestaat uit drie houtkachels op verschillende hoogtes, die ook een geïntegreerde Zensoric automatische luchtregeling hebben. -Dit MOET je gewoon zien!

Houtkachel Scan 67-1300 met geïntegreerde boekenkast in helder Scandinavisch interieur

Over het resultaat zegt hij het volgende:

Ik vind de Scan 87 echt een geslaagd design waarbij functionaliteit en esthetiek optimaal aanwezig zijn. Het vloer- en wandmodel zijn allebei geschikt voor allerlei soorten inrichtingen en kunnen in veel huizen elke dag opnieuw weer voor plezier zorgen. En je hebt méér dan alleen de lekkere warmte. Je hebt ook een grote en mooie inkijk op de vlammen.

Niels Kjeldsen 

Modern en trendy met veel hygge

Met de voorliefde van de Denen voor design en “hygge” zijn de moderne haarden en houtkachels van Scan in beide opzichten perfect. Als we ’s winters toch vooral binnen zitten, met een kopje warme thee lekker voor de kachel, gaan we natuurlijk voor een écht fraai stukje designmeubilair van Scan Stoves.