Stapel brandhout met licht eindhout

Houtverbranden is duurzame verwarming

Een houtkachel, haard en inzethaard van Scan is altijd schoon brandend en gemaakt van natuurlijke recyclebare materialen. De kachels en haarden hebben wij ontworpen om u nog vele jaren optimale warmte te bieden, en dat met echte Deense designkwaliteit en een kleine ecologische voetafdruk. Dat betekent heerlijk achterover leunen bij de haard en genieten van de warmte en de sfeer. Wij regelen de rest.

Blonde vrouw in witte jurk staande in een groen veld

Duurzame keuzes die u zelf kunt maken:

Duurzame warmte

Design en functionaliteit zonder compromissen op milieugebied

Voor Scan is verwarming meer dan een praktische of esthetische kwestie. Alle kachels, haarden en inzethaarden van Scan hebben een schone verbranding en daar zijn we ontzettend trots op. Wij zien onze kachels als innovatieve meubelstukken die passen bij een moderne leefwijze waar de lat hoog ligt als het gaat om duurzaamheid. 

Hier presenteren we een paar van onze meest milieuvriendelijke kachels en haarden, geselecteerd op basis van criteria vanuit "Energismart” - een project aangestuurd door Naturvernforbundet, de oudste milieuorganisatie van Noorwegen. Zo maakt u makkelijker milieuvriendelijke en hernieuwbare keuzes voor de verwarming bij u thuis.

Blonde vrouw zit voor een witte open haard Scan 83-2 en geniet van een kopje koffie

Clean Burn Technology: wat houdt dat in?

Bij het verbranden van hout komen gassen en kleine deeltjes vrij die van nature in de houtblokken zitten opgeslagen. Bij oude kachels gaan die deeltjes samen met de warmte gewoon de schoorsteen in, wat een rendement oplevert van niet meer dan 40%. Clean Burn Technology zorgt ervoor dat ook die onverbrande gassen en deeltjes van de oude kachels nu wél verbrand worden. Dit zorgt voor een minimale uitstoot via de schoorsteen en verdubbelt tegelijkertijd het rendement en geeft daardoor meer warmte.

LEES MEER OVER CLEAN BURN TECHNOLOGY

Inbouwhaarden voor een exclusieve uitstraling

 

  • Exclusieve uitstraling
  • Keuze uit draai of liftdeur
  • Lichte verbrandingskamer met chamotte binnenstenen

CO2-neutrale warmte

Hand die oplicht in een houtkachel met de "top down" methode

Wist u dat..

...  de manier van aansteken in uw kachel veel uitmaakt als het gaat om milieuvriendelijk stoken?

Onze Clean Burn Technology zorgt ervoor dat de deeltjes grotendeels verbranden voordat ze de schoorsteen uit kunnen gaan, maar u kunt het zelf nog verder verbeteren door het vuur van bovenaf aan te steken.

 

LEES HOE